ŐSZI TÁBOROK


Manzart rajziskola őszi tábor

2023. október 30-31.
Kétnapos alkotótábor az őszi szünetben

Ha van két szabad napod, vagy lemaradtál a nyári táborainkról, gyere a Manzartba alkotni!
Az ősz és ünnepeinek varázslatos hangulatát megidézve mesés képeket fogunk készíteni. Sok-sok látványos művészeti technikával, illusztrálással, kalligráfiával fűszerezve.

Tervezett feladatok:
- Őszi csendélet - különleges technikákkal: színes porpasztell, fekete papíron fehér ceruzával (negatív kép) akvarell festés, tűfilc képek.
- Mese illusztrálása (fantázia alapú rajz)
- Táblakép kalligráfia - (akár halloween-i) feliratok
- Képzeletbeli lények mintázása - agyagfigurák, szobrászkodás
- Mozgatható papírbábok
- Papírálarc készítés

A tábor mindkét napján délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz. Ezt egy sétával egybekötött ebéd és szabadtéri szieszta fogja tagolni.

Egyéni egyeztetés után a tábor kezdete előtt és befejezése után, fél óra "ügyeletet" tudunk vállalni.

Ajánlott korosztály:8-12 év

Díj:
1 napra: 12 000 Ft (ebéddel)
2 napra: 20.000 Ft (ebéddel)
A program során használt anyagokat és eszközöket a rajziskola biztosítja. 

A tábort vezeti: Szász Regina tervezőgrafikus 
Helyszín:Manzart Rajziskola – 1043 Budapest, Árpád út 53. (az árkádsor közepén), vagy a 1043 Budapest, Munkásotthon u. 8. felől.

Jelentkezés, érdeklődés: manzart.rajziskola@gmail.com

A regisztráció napi 5000 Ft díjelőleg befizetésével véglegesedik. Ha a részvétel valamilyen, nem a szervezők által előállt okból elmarad, a befizetett díj előleget nem áll módunkban visszafizetni, de a Rajziskola bármelyik másik programján felhasználható. A befizetés történhet készpénzben a helyszínen (előre egyeztetett időpontban) vagy átutalással. Banki átutalás esetén az adatokat e-mailben küldjük.
A táborokat minimum 8 és maximum 15 résztvevő gyermek jelentkezésével szervezzük.
Kérünk mindenkit, hogy a részvételi szándékát mielőbb jelezze felénk!


NYÁRI TÁBOROK
– ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A Manzart Rajziskola 18 éve szervez nyári táborokat.

Táboraink alapvetően bejárós jellegűek, az ebédet tartalmazzák. A tábori program 9-16 óráig tart, szükség esetén akár 8 órától is tudjuk fogadni a gyerekeket. (Kivéve börzsönyi művésztelep, ami ottalvós.)

A táborokban az összes felhasznált anyagot és eszközt a rajziskola biztosítja.

A táborok remek lehetőséget nyújtanak szárnypróbálgatásra a művészet és kreativitás területén. Az első kapu lehet egy varázslatos terület felé, ami a későbbiekben évekre vagy akár egy életre meghatározóvá válhat. Sokan „használják" arra a táborokban gyűjtött tapasztalatot, hogy könnyebb legyen a döntés, akarnek-e esetleg ezzel a területtel komolyabban is foglalkozni.

Akik pedig csak egy nyári, alkotással feltöltő és nyugalmas programra vágynak,szintén nem fognak csalódni. Remek saját művekkel, sok-sok hasznosinformációval és tudással gazdagodnak.

Felnőtt vagy felnőtteknek is szánt táboraink:
Budapest: Sketchbook – augusztus 7-11.
Alsóörs: Képzőművészeti alkotótábor – június 26-30.
Börzsöny: Alkotótábor – augusztus 14-18., Művésztelep – augusztus 18-20.

Minden táborunkat egy oktatónk vezeti és egy asszisztens segíti.

A regisztráció minden tábor esetén a díjelőleg befizetésével véglegesedik, ami egységesen 20 000,- Ft/fő. A díjelőleget a táborozó esetleges visszalépése esetén nem áll módunkban visszafizetni.

ALSÓÖRSI TÁBOROK

Manzart rajziskola nyári tábor

2023. június 26-30.
Képzőművészeti alkotótábor felnőtteknek

A Balaton északi partján Alsóörsön, egy csodálatos, Budapestről is könnyen elérhető településen, 5 napos, (nem ottalvós) művészeti tábort szervezünk az érdeklődőknek. Tapasztalt művészoktatók segédletével végigjárjuk a falu szépségeit és alkotunk a természet valódi és közvetlen megfigyelésén keresztül. „Ránézünk" a nádasra és a hattyúkra – más szemmel, mint a strandolós pihenés közben. A falu csendesebb részein letáborozunk együtt, és kivételesen nem fényképezőgéppel, hanem saját festményeinkkel és rajzainkkal örökítjük meg a látottakat.

A könnyed nyári hangulathoz illeszkedően elsősorban akvarell, pasztell, szén és akril technikával fogunk foglalkozni, de teret kap a sketch, a kroki (tehát a kevésbé kidolgozott vázlatrajz) műhelytitkainak megismerése is. Igazi relaxáló szünidei programra készülünk, mely kiegészítője lehet egy tartalmas balatoni nyaralásnak. A program kis létszámú csoporttal, gyakorlatilag személyre szabottan történik. Mindenkivel a tudásszintjének megfelelően fogunk foglalkozni, alkotni. Teljesen kezdő és már gyakorlottabb jelentkezők részvételére egyaránt számítunk. Alkotóházunk és bázisunk csodálatos környezetben, Alsóörs nyugalmas és festői szépségű részén, a helyi műemlékek egyik legközkedveltebb épületében, az alsóörsi Törökházban lesz.

A programot felnőtt résztvevők számára tervezzük de szülő-gyerek párosok esetén nem zárjuk ki a gyermekek (12+) részvételét.

Díj: 59 000,- Ft/fő + ebéd* A program során használt anyagokat és eszközöket a rajziskola biztosítja.
*Jelenleg 3000,- Ft/nap tudjuk az ebédeltetést biztosítani. Az étterem és ezáltal mi is fenntartjuk a jogot az árváltozásra egy esetleges nagyobb élelmiszer drágulás esetén.  

A délelőtti és a délutáni művészeti program közt egy óra ebédszünetet tartunk, közösen megyünk egy közeli étterembe. Idén az éttermi árak kiszámíthatatlansága miatt az árat úgy kalkuláljuk, hogy aki az ebédet egyénileg szeretné megoldani, erre lehetősége legyen.

A tábort vezeti: Somos Zsuzsa grafikusművész, Breszkovics Bernadett képzőművész,  Somos Ildikó grafikus,  Varga Andrea képzőművész, mindannyian a Manzart rajziskola oktatói.


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 3-7.
Alsóörsi alkotótábor alsós korú gyerekeknek

A Balaton északi partján Alsóörsön, egy Budapestről is könnyen elérhető csodálatos településen, 5 napos (nem ottalvós) művészeti tábort szervezünk az érdeklődő gyerekeknek.

Tapasztalt és szakképzett művész oktatók segédletével végig járjuk a művészeti technikák széles skáláját, a természet valódi és közvetlen megfigyelésén keresztül. „Ránézünk" a nádasra és a hattyúkra – más szemmel, mint a strandolós pihenés közben. Aquarell festés a vízről, az erdőről, grafikák a faluban, pasztell az erdőben, az állatok közvetlen megfigyelése, vázlat rajzolás. A falu csendesebb részein letáborozunk együtt, és kivételesen nem fényképezőgéppel, hanem saját festményeinkkel és rajzainkkal örökítjük meg a látottakat. Igazi relaxálós szünidei program, kiegészítője a tartalmas nyaralásnak. Alkotóházunk és bázisunk csodálatos környezetben, Alsóörs nyugalmas és festői szépségű részén, a helyi műemlékek egyik legközkedveltebb épületében, az alsóörsi Törökházban lesz.

Díj: 54 000,- Ft/fő + ebéd* A program során használt anyagokat és eszközöket a rajziskola biztosítja.
*Jelenleg 2700,- Ft/nap tudjuk az ebédeltetést biztosítani. Az étterem és ezáltal mi is fenntartjuk a jogot az árváltozásra egy esetleges nagyobb élelmiszer drágulás esetén.  

A délelőtti és a délutáni művészeti program közt egy óra ebédszünetet tartunk, közösen megyünk egy közeli étterembe. Idén az éttermi árak kiszámíthatatlansága miatt az árat úgy kalkuláljuk, hogy aki az ebédet egyénileg szeretné megoldani, erre lehetősége legyen.

Ajánlott életkor: 8-12

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész, asszisztense Hollós Mirjam a Képzőművészeti Szakgimnázium grafika szakos hallgatója.


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 10-14.
Képzőművészeti alkotótábor felsős korú gyerekeknek

A Balaton északi partján Alsóörsön, egy csodálatos, Budapestről is könnyen elérhető településen, 5 napos, (nem ottalvós) művészeti tábort szervezünk az érdeklődőknek. Tapasztalt művész oktatók segédletével végig járjuk a falu szépségeit, és alkotunk a természet valódi és közvetlen megfigyelésén keresztül. „Ránézünk" a nádasra és a hattyúkra – más szemmel, mint a strandolós pihenés közben. A falu csendesebb részein letáborozunk együtt, és kivételesen nem fényképezőgéppel, hanem saját festményeinkkel és rajzainkkal örökítjük meg a látottakat.

A könnyed nyári hangulathoz illeszkedően elsősorban akvarell, pasztell, szén és akril technikával fogunk foglalkozni, de teret kap a sketch, a kroki (tehát a kevésbé kidogozott vázlatrajz) műhelytitkainak megismerése is. Igazi relaxálós szünidei programra készülünk, mely kiegészítője lehet egy tartalmas balatoni nyaralásnak. A program kis létszámú csoporttal, gyakorlatilag személyre szabottan történik. Mindenkivel a tudásszintjének megfelelően fogunk foglalkozni, alkotni. Teljesen kezdő és már gyakorlottabb jelentkezők részvételére egyaránt számítunk. Alkotóházunk és bázisunk csodálatos környezetben, Alsóörs nyugalmas és festői szépségű részén, a helyi műemlékek egyik legközkedveltebb épületében, az alsóörsi Törökházban lesz.


Díj: 54 000,- Ft/fő + ebéd* A program során használt anyagokat és eszközöket a rajziskola biztosítja.)
*Jelenleg 2700,- Ft/nap tudjuk az ebédeltetést biztosítani. Az étterem és ezáltal mi is fenntartjuk a jogot az árváltozásra egy esetleges nagyobb élelmiszer drágulás esetén.  

A délelőtti és a délutáni művészeti program közt egy óra ebédszünetet tartunk, közösen megyünk egy közeli étterembe. Idén az éttermi árak kiszámíthatatlansága miatt az árat úgy kalkuláljuk, hogy aki az ebédet egyénileg szeretné megoldani, erre lehetősége legyen.

Ajánlott életkor: 12-17

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész és Somos Ildikó grafikus. 

BUDAPESTI TÁBOROK – Újpesten és a belvárosban

ÚJPESTI MANZART MŰHELY

Manzart rajziskola nyári tábor

2023. június 19-23.
5 nap 5 művészeti technika

Közvetlen az iskolaév befejezése után, igyekszünk a gyerekeknek a lehető legnagyobb szabadság élményt adni, ezért az 5 napot a műtermünkön kívül legtöbbször a szabadban, sétatávolságra elérhető helyszíneken alkotni.

Minden nap egy új művészeti alaptechnika megismerésére és gyakorlására fókuszálunk. Grafit, szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs, montázs és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapokat. A tábor programja hasonló lesz mint az évközben megszokott és kiemelten kedvelt gyermek művészeti foglalkozásaink, de végre időkorlátok nélkül egész nap alkothatunk, elmélyedhetünk a kedvenc technikánkban. Megismerhetünk és kipróbálhatunk újakat, olyanokat amiket eddig talán még nem is láttunk és hallottunk.

A délelőtti és délutáni művészeti foglalkozást egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és játszótéri szieszta fogja tagolni. A táborban a megszokottnál kicsit több gyaloglás várható és ha az időjárás engedi előfordulhat, hogy az ebéd az alkotói helyszínen, piknik formában lesz.

A foglalkozásokon a gyerekek fesztelenül, beszélgetve, zenét hallgatva, gyakorlatban látnak és tanulnak, részesei lehetnek az együtt alkotás élményének. Minden nap végén hatalmas sikerélménnyel, új ismeretekkel és kész alkotással térnek haza.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 7-11 év

A tábort vezeti: Breszkovics Bernadett képzőművész és Gollob Hanna MOME animáció szakos hallgató


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. június 26-30.
Divattervezés – kreatív műhely gyerekeknek

A tábor a divat népszerű és szerethető világán keresztül nyújt betekintést a kreatív tervezés világába. A gyerekek részt vehetnek szabad, de sablonoktól mentes tervezői folyamatokban, mely nem csupán a ruha, az öltözékkiegészítő, és ékszer tervezés, hanem a kreatív élet számos egyéb területén hasznosítható. Gazdagítja a képzeletet, az ízlést, a nyitottságot. A programok során nemcsak az elmélet és a tervezés hanem a kevésbé ismert ám nagyon élvezetes textil-minta tervezés, anyag-festés, varrás is előtérbe kerül.

Mindemellett az újra reneszánszát élő és a mai design világához alkalmazkodó hímzés és nemezművészetével is ismerkedhetnek a gyerekek. Profi iránymutatással, divat- és textiltervező iparművészként alkotó oktatónk segítségével a gyerekek rengeteg értékes információhoz és gyakorlati tapasztalathoz juthatnak. Érdekes és megújuló alapanyagokkal, formákkal kísérletezhetnek és hozhatnak létre új saját készítésű dekoratív tárgyakat is. Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 9-12 év

A tábort vezeti: Bokányi Nóra textiltervező művész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 3-7.
Színes technikák: olaj, akvarell, akril

Ez a táborunk igazi kuriózum! Olajjal ritkán festenek a gyerekek, mivel az anyag lassan száradó, költséges, a kezelése „macerás". Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a festészet „királynőjének” számító olaj technikát is érdemes megismertetni az arra fogékony és azt értékelő gyerekekkel.

Ezt a táborunkat kifejezetten azon gyerekek számára álmodtuk meg, akik szeretik a színeket, formákat, fantáziájuk végtelen, vonzalmat éreznek a hagyományos festészeti technikák iránt. A táborban a színkeverésen, a hagyományos festészeti technikák gyakorlati elsajátításán túl, a gyerekek belekóstolhatnak a művészi önkifejezés, és az alkotás adta határtalan szabadság élvezetébe. Megfigyeljük és lemásoljuk nagy alkotók munkáit, lesz festészet a természetben a nagy impresszionisták után és lesz szabad alkotás az érzelmek és gondolatok megvalósításával. A tábor végeztével a kis művészek valódi olajfestményekkel fognak hazatérni, amik életreszóló kincset és muníciót jelenthetnek majd nekik.

Díj: 55 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 13 éves kortól

A tábort vezeti: Lajkó Nóra képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 10-14.
Magicbook készítés

A mesés, hagyományosan Manzart védjeggyé vált „csodakönyv" készítő táborunkban az 5 nap során a gyerekek a legkülönfélébb rajzi és festészeti technikákon túl, bepillantást nyerhetnek a könyvkészítés fantáziadús világába.

A népszerű és élvezetes kalligráfiát vagyis szépírást is belecsempésszük a programba természetesen szem előtt tarva az életkori sajátosságokat. A hét folyamán egy valóságos kis könyv áll össze telis-tele rajzokkal, beleragasztott kincsekkelés írással, amiben minden tudás benne lesz, amit a tábor alatt elsajátítottak. A könyvecske saját, kézzel merített papírból, egyedileg tervezett formában, örök emléke lesz a nyárnak.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 7-12 év

A tábort vezeti: Szász Regina tervezőgrafikus


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 17-21.
Illusztráció és kalligráfia

Ez a tábor a képzelet és kézügyesség ötvözetének varázsos világába repít. Azokhoz szól elsősorban, akik szeretnek fantáziájukra hagyatkozva alkotni, mesés képeket, szürreális alakokat tervezni, rajzolni, festeni. A képeiket szívesen díszítik szöveggel, nyitottak a betűk formálására, a szépírás művészetére is. A különböző festészeti technikákkal való ismerkedés és a rajzolás alapjaihoz kapcsolódó műhelytitkok is része a programnak, kiegészítőként a szabad alkotáshoz.

Versek, dalok, mondák, mesék adhatják a képek alkotásához az ihletet, de aki szeretné, a saját maga által írt könyvét is elkészítheti. Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 9-13 év

A tábort vezeti: Szász Regina tervezőgrafikus


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 24-28.
5 nap 5 művészeti technika

5 napos táborunkban minden nap egy új művészeti alaptechnika megismerésére és gyakorlására fókuszálunk. Grafit, szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs, montázs és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapprogramot.

A tábor programja hasonló lesz mint az évközben megszokott és nagyon kedvelt művészeti foglalkozások de végre időkorlátok nélkül egész nap alkothatunk, elmélyedhetünk a kedvenc technikánkban. Megismerhetünk és kipróbálhatunk újakat, olyanokat amiket eddig talán még nem is láttunk és hallottunk. A délelőtti és délutáni művészeti foglalkozást egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és kültéri szieszta fogja tagolni. Az időjárás függvényében, az alkotást igyekszünk majd minél több alkalommal a szabadban gyakorolni.

Fesztelenül, beszélgetve, zenét hallgatva, gyakorlatban látnak és tanulnak, részesei lehetnek az együtt alkotás élményének.

A résztvevő gyerekek minden nap végén hatalmas sikerélménnyel, új ismeretekkel és kész alkotással térnek haza.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 11-15 év

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 31. - augusztus 4.
Vázlatrajz – sketchbook – útinapló

Táborunkban a fiatalok sok-sok művészeti technikát sajátíthatnak el, hogy élményeik gyors megörökítése (skicc) meghatározó hobbivá válhasson, akár életreszólóan segítsen utazásaik kreatív megörökítésében. Az első nap rögtön elkészítik saját sketchbookjukat, amibe aztán végig rajzolnak. Akvarell, tus, toll, filc, ceruza és egyéb művészeti eszközök segítségével megtanulnak gyors vázlatokat készíteni a látott világról, majd ezeket tovább dolgozni, saját benyomásaik alapján képeket alkotni.

Délelőttönként sétával, hangulatos piknikkel egybekötve, skicceket rajzolnak/festenek, délutánonként a felvázolt élményeket megtanulják kidolgozni. A képregény-animáció és illusztráció készítés alapjait is érintő feladatok kiegészülhetnek hozzáadott ragasztott tépett emlék darabokkal kollázs formájában, vagy készülhetnek pontosabb rajzi kidolgozással is. Így ismerik meg lépésről-lépésre az „útinapló" vagy „sketchbook" készítésének titkait.

Díj: 51 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-16 év

A tábort vezeti: Lajkó Nóra képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. augusztus 7-11.
Képregény-animáció tábor gyerekeknek

Várjuk azokat a gyerekeket, akik nem csak rajzolni, de írni, gondolkodni, történeteket mesélni is szeretnek. A képregény az önkifejezés egyik legszabadabb és legönállóbb műfaja. Lehetőséget biztosít bárkinek, hogy fantasztikus kalandokat éljen meg egy saját maga alkotta világban.

Táborunkban ezeket az ötleteket játékos feladatokkal és különféle művészeti technikák alkalmazásával szeretnénk kicsalogatni a résztvevő gyerekekből, hogy saját maguk hozhassák létre a hozzájuk leginkább illő alkotásokat. A gyerekeknek lehetőségük lesz belekóstolni az animációs tervezés és mozgatás alapjaiba is, számos kreatív feladat során. Megismerkedhetnek a stop-motion animáció, a storyboardrajzolás és a fázis rajzolás sajátosságaival is. Kortárs és klasszikus művészek munkáival inspirálva, az elmélet és a gyakorlat szorosan kapcsolódva mélyül ela tábor 5 napja folyamán.

Mindezt egy fiatal, lendületes és kreativitással teli alkotócsoport tagjainak segédletével. Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 9-12 év

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész és Gollob Hanna MOME animáció szakos hallgató.


MANZART BELVÁROS

Manzart rajziskola nyári tábor

2023. június 19-23.
5 nap 5 művészeti technika

Közvetlen az iskolaév befejezése után, igyekszünk a gyerekeknek a lehető legnagyobb szabadság élményt adni, ezért az 5 napot a műtermünkön kívül legtöbbször a szabadban, sétatávolságra elérhető helyszíneken alkotni.

Minden nap egy új művészeti alaptechnika megismerésére és gyakorlására fókuszálunk. Grafit, szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs, montázs és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapokat. A tábor programja hasonló lesz mint az évközben megszokott és nagyon kedvelt gyermek művészeti foglalkozásaink, de végre időkorlátok nélkül egész nap alkothatunk, elmélyedhetünk a kedvenc technikánkban. Megismerhetünk és kipróbálhatunk újakat, olyanokat amiket eddig talán még nem is láttunk és hallottunk.

A délelőtti és délutáni művészeti foglalkozást egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és játszótéri szieszta fogja tagolni. A táborban a megszokottnál kicsit több gyaloglás várható és ha az időjárás engedi előfordulhat, hogy az ebéd az alkotói helyszínen, piknik formában lesz.

A foglalkozásokon a gyerekek fesztelenül, beszélgetve, zenét hallgatva, gyakorlatban látnak és tanulnak, részesei lehetnek az együtt alkotás élményének. Minden nap végén hatalmas sikerélménnyel, új ismeretekkel és kész alkotással térnek haza.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 7-12

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. június 26-30.
Tervezőgrafika, illusztráció tábor

A grafika a képző és alkalmazott művészeti területek egyik legnépszerűbb ága. Olyan szerteágazó, hogy bár mindenkinek ismerősen cseng, mégis nehezen meghatározható műfaj. Táborunk segít e sokszínű világban való tájékozódásban és abban, hogy a résztvevők akár irányt tudjanak választani egy úton, későbbi célok elérésében. Betekintést enged a grafikusművészek, illusztrátorok autonóm, fantáziadús, akár mesés világába, de megmutatja a megrendelésre alkotó kreatív tervezők feladatait is. A tábor során olyan kreatív tervezési folyamatokat ismerhetnek meg a résztvevők, ami plakátok, könyvborítók, emblématervek, arculatok megtervezését és kivitelezését alapozza meg és ezzel az 5 napos tábor gerincét fogja adni.

A feladatok nagy része hagyományos, kézzel készült tematikán alapszik, de a résztvevők kisebb arányban bepillantást nyerhetnek majd a számítógépen történő kivitelezés világába is. A tábor vezetője Ferenczy Dóra grafikus a MOME után Berlinben tanult tovább, azóta pedig oktatóként és szabadúszó grafikusként dolgozik.

A tábor segíthet a tematikához kapcsolódó szakmai irányú továbbtanulásban, döntésekben, a lehetőségek megismerésében.

A tábor létszáma limitált, a részvétel feltétele egy saját laptop, amit a fiataloknak a megadott napokon magukkal kell hoznia.

Minden nap egy délelőtti és egy délutáni művészeti foglalkozás lesz, amit egy a helyszínen főzött és elfogyasztott ebéd és (esetleg) szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 56 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 13-18

A tábort vezeti: Ferenczy Dóra grafikus és Galántai Maja MOME grafika szakos hallgató.


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 3-7.
Divattervezés kreatív műhely kamaszoknak

A tábor a divat népszerű és szerethető világán keresztül nyújt betekintést a kreatív tervezés világába. A fiatalok részt vehetnek szabad, de sablonoktól mentes tervezői folyamatokban, mely nem csupán a ruha, az öltözékkiegészítő, és ékszer tervezés, hanem a kreatív élet számos egyéb területén hasznosítható. Gazdagítja a képzeletet, az ízlést, a nyitottságot.

A programok során nemcsak az elmélet és a tervezés hanem a kevésbé ismert ám nagyon élvezetes textil-mintatervezés, anyagfestés, varrás is előtérbe kerül. Mindemellett az újra reneszánszát élő és a mai design világához alkalmazkodó hímzés és nemezművészetével is ismerkedhetnek a gyerekek. Profi iránymutatással, divat- és textiltervező iparművészként alkotó oktatónk segítségével a gyerekek rengeteg értékes információhoz és gyakorlati tapasztalathoz juthatnak. Érdekes és megújuló alapanyagokkal, formákkal kísérletezhetnek és hozhatnak létre új saját készítésű dekoratív tárgyakat is.

A tábor segíthet a tematikához kapcsolódó szakmai irányú továbbtanulásban, döntésekben, a lehetőségek megismerésében.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 53 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-18

A tábort vezeti: Bokányi Nóra textiltervező művész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 17-21.
Manzart kortárs művészeti alkotótábor

Egy tábor a legnyitottabbaknak! Itt a lényeg és a fókusz nem csak arajzon, a valósághű ábrázoláson, hanem az egyéni világlátáson és az ösztönös,őszinte kreatív megnyilvánuláson is lesz.

Amit megismertetni szeretnénk, egy kicsit túlmutat a képzőművészethez kapcsolódó elképzeléseink hagyományos keretein, hogy a modern képzőművészet nemfeltétlen értelmezhetetlen, csak a művészek számára otthonos világ.

Persze lesz sok rajz és festés, sok-sok újat fogunk tanulni de a hagyományos művészeti technikákon túl (szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs,montázs) betekintést szeretnénk adni a kortárs művészet adta új lehetőségek irányába is. Még az is elképzelhető, hogy az alkotások térbelivé, műtárgyakká formálódnak.

Reményeink szerint a tábor alatt a fiatalok oldódnak és nyitottabbá válnak,képesek lesznek és mernek szokatlan, új alkotásokat.

A tábor segíthet a tematikához kapcsolódó szakmai irányú továbbtanulásban, döntésekben, a lehetőségek megismerésében. A tábort vezető Kádár Emese a Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett, aki a kortárs magyar képzőművészeti élet aktív tagja, sikeres, friss szellemiségű kiállító művész.

Minden nap délelőtt és délután is művészeti foglalkozás lesz amit egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 53 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-18

A tábort vezeti: Kádár Emese képzőművész és Domokos Zoltán képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 24-28.
5 nap 5 művészeti technika tábor

5 napos táborunkban minden nap egy új művészeti alaptechnika megismerésére és gyakorlására fókuszálunk. Grafit, szén, akril, akvarell, pasztell, tus, kollázs, montázs és ezek vegyes használata fogja nyújtani az alapprogramot.

A tábor programja hasonló lesz mint az évközben megszokott és nagyon kedvelt művészeti foglalkozások de végre időkorlátok nélkül egész nap alkothatunk, elmélyedhetünk a kedvenc technikánkban. Megismerhetünk és kipróbálhatunk újakat, olyanokat amiket eddig talán még nem is láttunk és hallottunk. A délelőtti és délutáni művészeti foglalkozást egy sétával egybekötött külső helyszíni ebéd és kültéri szieszta fogja tagolni. Az időjárás függvényében, az alkotást igyekszünk majd minél több alkalommal a szabadban gyakorolni.

Fesztelenül, beszélgetve, zenét hallgatva, gyakorlatban látnak és tanulnak, részesei lehetnek az együtt alkotás élményének.

A résztvevő gyerekek minden nap végén hatalmas sikerélménnyel, új ismeretekkel és kész alkotással térnek haza.

Díj: 49 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 11-15

A tábort vezeti: Jordán Lili képzőművész és Domokos Zoltán képzőművész


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. július 31. - augusztus 4.
Képregény-animáció tábor kamaszoknak

Várjuk azokat a fiatalokat, akik nem csak rajzolni, de írni, gondolkodni,történeteket mesélni is szeretnek. A képregény az önkifejezés egyik legszabadabb és legönállóbb műfaja. Lehetőséget biztosít bárkinek, hogy fantasztikus kalandokat éljen meg egy saját maga alkotta világban. Táborunkban ezeket az ötleteket izgalmas feladatokkal és különféle művészeti technikák alkalmazásával szeretnénk kicsalogatni a résztvevőkből, hogy saját maguk hozhassák létre a hozzájuk leginkább illő alkotásokat.

A program során lehetőség lesz belekóstolni az animációs tervezés és mozgatás alapjaiba is, számos kreatív feladat során. Megismerkedhetnek a stop-motion animáció, a storyboard rajzolás és a fázis rajzolás sajátosságaival is. Kortárs és klasszikus művészek munkáival inspirálva, az elmélet és a gyakorlat szorosan kapcsolódva mélyül ela tábor 5 napja folyamán. Mindezt egy fiatal, lendületes és kreativitással teli alkotócsoport tagjainak segédletével. A tábor segíthet a tematikához kapcsolódó szakmai irányú továbbtanulásban, döntésekben, a lehetőségek megismerésében.

Minden nap egy délelőtti és egy délutáni művészeti foglalkozás lesz, amit egy a helyszínen főzött és elfogyasztott ebéd és (esetleg) szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 51 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 12-18

A tábort vezeti: Varga Andrea képzőművész és Gollob Hanna MOME animáció szakos hallgató.


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. augusztus 7-11.
Sketchbook tábor akár felnőtteknek is

Hol is lehetne jobb helye egy kamaszoknak szóló programnak mint a város szívében? A fiatalos, romkocsmás környezet és patinás, épületek eklektikus egyvelege egész napos témát nyújt a művészi megörökítéshez. Kivételesen nem amobillal, hanem rajzok, skiccek formájában. A tábor helyszínéül szolgáló HelloAnyu kávézó része az életérzésnek, szuper bázis a megpihenésre és inspirálódásra,alkotásra.

Táborunkban a résztvevő fiatalok széles alkotói eszköztárat sajátíthatnak el, hogy élményeik gyors megörökítése (skicc) meghatározó hobbivá válhasson, akár életreszólóan segítsen utazásaik kreatív megörökítésében. Akvarell, tus, toll, ceruza és egyéb könnyed művészeti eszközök segítségével megtanulnak gyors vázlatokat készíteni a látott világról, majd ezeket tovább dolgozni, saját benyomásaik alapján képeket alkotni.

Délelőttönként környékbéli sétákkal a hangulatos tereken akár piknikkel egybekötve, skicceket rajzolnak festenek, délutánonként a felvázolt élményeket megtanulják kidolgozni. Akár hozzáadott ragasztott tépett emlék vagy papírdarabkákkal kollázs formájában, vagy pontosabb rajzi kidolgozással saját műveket hoznak létre. Így ismerik meg lépésről-lépésre az „útinapló" vagy „sketchbook" készítésének titkait.

A művészeti technikák helyes alkalmazását, és a térábrázolás alapfelvetéseit profi és a tanításban is gyakorlott építész és képzőművész oktatónk egyaránt garantálja. Minden nap egy délelőtti és egy délutáni művészeti foglalkozás lesz, amit egy a helyszínen főzött és elfogyasztott ebéd és (esetleg) szabadtéri szieszta fog tagolni.

Díj: 53 000,- Ft/fő - Az ár az ebédet és a program során használt anyagokat és eszközöket tartalmazza.

Ajánlott életkor: 13 éves kortól

A tábort vezeti: Lajkó Nóra képzőművész

BÖRZSÖNYI MŰVÉSZTELEPEK

Manzart rajziskola nyári tábor

2023. augusztus 14-17.
Alkotni vágyó vagy művészeti iskolába készülő fiataloknak

Töltekezz és alkoss velünk az ország egyik legvarázslatosabb szépségű pontján, ami a művészeket is évszázadok óta magához vonzza és inspirálja! Az 5 napos program során, a résztvevők hasonló érdeklődésű és motivációjú fiatalok társaságában fejlődhetnek és töltődhetnek.

A művésztelepet azoknak a diákoknak ajánljuk, akik a következő években művészeti pályára készülnek vagy épp még a döntés előtt állnak, keresik útjukat. A felvételikre felkészülő feladatok mellett a benyomások, beszélgetések segíthetnek az iskolák közti tájékozódásban és abban, hogy megerősítsék az elképzeléseket.

Tudásszinttől függetlenül közösen, de mégis egyénre szabottan figyelünk, tanítunk és mentorálunk. A rajziskolai munkához hasonló tematikában, de végre időkorlátok nélkül, saját ritmusban alkothatunk. A csendélet, tér és tájábrázoláson kívül élő modell után is rajzolunk, a festészeti technikákat pedig szabadon, a természeti környezet által inspirálva sokszínűen alkalmazzuk. Azoknak akik igénylik, lehetőség lesz a látottak tovább gondolására és koncepcióba helyezett, akár fantáziával kiegészített művészi képalkotásra is.

A kirándulásokkal, pihenéssel, bográcsozással tarkított művészeti kaland, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló elköteleződés alapjait kapják.

A tábort Lajkó Nóra, aktív kortárs képzőművész oktatónk vezeti. Nóri a rajziskola egyik szakmailag is kimagasló oktatója, sokéves tapasztalattal rendelkezik a művészet és rajz oktatásában úgy, mint a tehetséges fiatalok mentorálásában.

Nóra az építészkari végzettsége okán a térábrázolás, kockológia – tehát a rajzi háttértudás, a Képzőművészeti Egyetem festőszakának elvégzése kapcsán a művészi, érzékeny látás és gondolkodási folyamatok magyarázatában is tudással, rutinnal bír.

Kismarosi lakosként a környék és a természeti környezet alapos ismerője, sokadszorra is lelkes házigazdája lesz a tábornak.

Helyszín: A szállásunk és egyben csodálatos környezetben fekvő alkotói helyszínünk a Börzsöny kapujában lévő Kismaros-Börzsönyligeten lévő Kismagos. A szállásról információ: http://www.kismagos.hu/, az alvás 4 ágyas, frissen felújított faházakban lesz megoldva. Az utazás egyénileg történik autóval vagy vonattal.

Étkezés: Hideg reggeli, hideg vacsora, meleg ebéd.

Díj: 77 000 Ft 4 nap/3 éjszaka + étkezés 22 000/4 nap (hideg reggeli és vacsora, meleg ebéd) vagy egyénileg.

Ajánlott életkor: 18 éves kortól

A tábort vezeti: Lajkó Nóra képzőművész

A tábort minimum 8 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.


Manzart rajziskola nyári tábor

2023. augusztus 18-20.
3 napos művésztelep felnőtteknek és szülő-gyerek pároknak

Töltekezz és alkoss velünk az ország egyik legvarázslatosabb szépségű pontján,ami a művészeket is évszázadok óta magához vonzza és inspirálja! A három napos program során, úgy tanulhatnak és alkothatnak, ahogy az igazi plein air festőművészek tették, a szabadban, a környezet valódi megfigyelésén keresztül.

A kirándulásokkal, pihenéssel, bográcsozással tarkított művészeti kaland, a festői helyszín és a hasonló érdeklődési körű csapat biztosan garantálja, hogy a résztvevők meghatározó élményt és akár egy életre szóló hobbi vagy elköteleződés alapjait kapják. A program gerince a környezet valódi megfigyelésén keresztüli alkotás lesz, de mint ahogy az a művésztelepeken lenniszokott, lehetőség lesz a látottak tovább gondolására és koncepcióba helyezett,akár fantáziával kiegészített művészi képalkotásra is. Most a fókusz nem csak a tanulmányrajzokon és a valósághű ábrázoláson, hanem az egyéni művészi megnyilvánuláson is lesz. Ilyesmire a hétköznapokon vagy a rajziskolai felkészülés során nemigen van idő és lehetőség.

Sokféle technikát kipróbálhastz, felhasználhatsz a művészi önkifejezésre, mi biztosítjuk hozzá a felszerelést és a személyreszabott szakmai iránymutatást, segítséget. Az akril, akvarell, szén, pasztell, tus használata mind része lesz a programnak.

Teljesen kezdő és már tapasztaltabb résztvevőkre egyaránt számítunk. A csapat közös helyszíneken, de akár egymástól függetlenül személyreszabott instrukciók mentén fog alkotni.

Helyszín: A szállásunk és egyben csodálatos környezetben fekvő alkotói helyszínünk a Börzsöny kapujában lévő Kismaros-Börzsönyligeten lévő Kismagos. A szállásról információ: http://www.kismagos.hu/, az alvás 4 ágyas, frissen felújított faházakban lesz megoldva. Az utazás egyénileg történik autóval vagy vonattal.

Étkezés: Hideg reggeli, hideg vacsora, meleg ebéd.

Díj: 53 000 Ft 3 nap/2 éjszaka + étkezés 16 500/3 nap (hideg reggeli és vacsora, meleg ebéd) vagy egyénileg

Ajánlott életkor: A programot felnőtt résztvevők számára tervezzük, de szülő-gyerek párosok esetén nem zárjuk ki a gyermekek (12+) részvételét.

A tábort vezeti: Lajkó Nóra képzőművész

A tábort minimum 8 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A tábort minimum 8 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.


Az elmúlt évek adatai alapján táboraink teljesen meg szoktak telni, de a tábor elindításához szükséges minimum létszám: 6 fő. Ha a tábor nem indul el, a kezdete előtt 2 héttel tájékoztatjuk a jelentkezőket, az díjelőleget visszautaljuk.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat