GRAFIKA ÉS ILLUSZTRÁCIÓ KURZUS – FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ
KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK
 

 

A grafika a kreatív művészeti területek egyik legnépszerűbb ága. Olyan szerteágazó, hogy bár mindenkinek ismerősen cseng, mégis nehezen meghatározható műfaj. Kurzusunk segít e sokszínű világban való tájékozódásban, a résztvevők irányt tudnak választani, el tudják sajátítani az alapvetéseket. Betekintést enged a grafikusművészek és illusztrátorok autonóm, fantáziadús, akár mesés világába, emellett megismerhetik a megrendelésre alkotó tervezőgrafikus feladatait is.  

A kurzus során olyan kreatív tervezési folyamatokat ismerhetnek meg a diákok, ami plakátok, könyvborítók, emblématervek, arculatok, vagy akár webes felületek megtervezését és kivitelezését alapozza meg. A feladatok egy része hagyományos, kézzel készült tematikán alapszik, másrészről a gyakorlatban is alkalmazható tudást nyerhetnek majd a számítógépen történő kivitelezés világába is.

A grafikusi tevékenység alapfeltétele a készségszintű Adobe CC (Photoshop és Illusztrator) és később indesign programismeret, melyeket a tervezési folyamatok profi kivitelezéséhez szükséges elsajátítani. Kurzusunkat úgy alakítottuk, hogy ezek készség szintű használatának oktatása része a képzésnek.  

Vezeti: Ferenczy Dóra tervezőgrafikus
Időpont: Keddenként 17.00 - 20.00
A tanfolyam október 3-án indul.

Ajánlott korosztály: 15 éves kortól egészen felnőtt korig. Felvételire készülőknek és pályakeresőknek/váltóknak

Helyszín: HelloAnyu – 1077 Budapest, Csányi utca 7.

Ára: Programismeret és grafikai kurzus: 120 000,- Ft/ 12 alkalom

A Manzart Rajziskola grafikai képzésére nincs felvételi vizsga.

A csoport a jelentkezés sorrendjében alakul ki minimum 6, maximum 10 fő részvételével.

Az októberben induló kurzus 12 alkalmas periódusban van feltüntetve, de a grafikai képzés eredményessége hosszabb idő után, várhatóan egy iskolai év alatt tud megmutatkozni. A kurzus folytatását januártól tervezzük. A művészeti egytemek grafika szakára a teljeskörű grafikai felkészülés akár több éven keresztül is tarthat, ezért érdemes a 10-11. osztálytól elkezdeni.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat