RAJZI ALAPOK ÉS MŰVÉSZETI TECHNIKÁK TINIKNEK
Középiskolai felvételi előkészítő csoport

 

Kurzusunk, sok-sok év fiatalokkal való foglalkozás tapasztalatai révén formálódott úgy, hogy ennek az érzékeny korosztálynak perspektívát és minőségi kikapcsolódást nyújtson. Vannak gyerekek, akiket kevésbé vonz a sport, esetleg visszahúzódobbak, nehezen találják meg magukat a különféle népszerű délutáni foglalkozásokon. Az ő számukra is hasznos lehet, független attól, hogy későbbi pályájuk milyen irányba halad tovább. Erre a tanfolyamra azokat a kamasz korú gyerekeket várjuk, akik a rajztanulást már komolyabb formában képzelik. A foglalkozások nem a fantázia alapú alkotásról, hanem mindig a látott világ megfigyelésén keresztül alkotott képről szólnak. Vannak gyerekek akiknél egészen kicsi korban egyértelműen eldől, hogy művészeti területen fognak érvényesülni. Vannak olyanok is, akik a pályaválasztás küszöbén hetedik-nyolcadik osztályos korukban szembesülnek azzal, hogy a kreativitás, kézműveskedés, a rajzolás áll legközelebb hozzájuk. Ekkor kerül fókuszba a pályaválasztás nehéz kérdése, a művészeti iskolák feltérképezése, az ezekbe történő bejutás esélyének latolgatása, egyszóval a felvételi kérdésköre.

Várjuk mindazokat a gyerekeket, akik eltökélten állnak a felvételi előkészítő kemény, ám annál szórakoztatóbb „munkájának” elébe. Ugyanakkor várjuk azokat is, akik még bizonytalanok, érdeklődésük még nem orientálódott egyértelműen, segítünk a tájékozódásban, egyéni és testreszabott programunkkal megkönnyítjük a döntés nehézségét.

A kurzus felépítése:
A kurzus programja igazodik a februárban zajló Képzőművészeti Gimnázium felvételi elvárásaihoz. Szeptembertől-februárig gyakoroljuk a grafittal készülő térbeli test (kockológia), egy csendélet látvány utáni megalkotása színes technikával és a portré rajzolás magas szintű elsajátítását. Februártól, amikor a felvételik lezajlanak lazítunk, és egyéb színes technikákkal, vázlatrajzolással (sketchbook) linómetszéssel is foglalkozunk.Mikortól érdemes elkezdeni a felkészülést?Egyénfüggő, hogy ki milyen háttértudással, szorgalommal érkezik. Ideális esetben a felkészítés 6. vagy 7. osztályban elkezdődik.

12-15 éves korig ajánljuk

Szerda: 15.00–17.30 ––– Helyszín: 1043 Budapest, Árpád út 53.
Hétfő: 15.30–17.30 ––– Helyszín: 1066 Budapest, Lovag utca 9-11.

Vezeti: Somos Ildikó

14 000,- Ft / 4 alkalom
A tanfolyam ára tartalmazza a foglalkozásokon felhasznált papírt és eszközöket.

A jelentkezés folyamatos, a tanév során bármikor lehet csatlakozni. Lehetőség van a foglalkozás kipróbálására 1 alkalommal a 4 alkalmas bérlet megvásárlása előtt, ennek díja 1500,- Ft mely a helyszínen fizetendő.

Testvéreknek az összes Manzart Rajziskolás foglalkozás árából 10% kedvezményt biztosítunk.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat