GRAFIKA ÉS ILLUSZTRÁCIÓ KURZUS – FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ
KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK
 

 

A grafika a kreatív művészeti területek egyik legnépszerűbb ága. Olyan szerteágazó, hogy bár mindenkinek ismerősen cseng, mégis nehezen meghatározható műfaj. Kurzusunk segít e sokszínű világban való tájékozódásban, a résztvevők irányt tudnak választani, el tudják sajátítani az alapvetéseket. Betekintést enged a grafikusművészek és illusztrátorok autonóm, fantáziadús, akár mesés világába, emellett megismerhetik a megrendelésre alkotó tervezőgrafikus feladatait is.  

A kurzus során olyan kreatív tervezési folyamatokat ismerhetnek meg a diákok, ami plakátok, könyvborítók, emblématervek, arculatok, vagy akár webes felületek megtervezését és kivitelezését alapozza meg. A feladatok egy része hagyományos, kézzel készült tematikán alapszik, másrészről a gyakorlatban is alkalmazható tudást nyerhetnek majd a számítógépen történő kivitelezés világába is.

A grafikusi tevékenység alapfeltétele a készségszintű Adobe CC (Photoshop és Illusztrator) és később indesign programismeret, melyeket a tervezési folyamatok profi kivitelezéséhez szükséges elsajátítani. Kurzusunkat úgy alakítottuk, hogy ezek készség szintű használatának oktatása része a képzésnek.  

Vezeti:Ferenczy Dóra tervezőgrafikus és Bodonyi Panni – illusztrátor, tervezőgrafikus

Időpont: Keddenként 17.00 - 20.00

Ajánlott korosztály: felvételizőknek 13 éves kortól, egészen felnőtt korig

Helyszín: HelloAnyu – 1077 Budapest, Csányi utca 7.

Ára: 
Programismeret és grafikai kurzus:
32 000 Ft/ 4 alkalom

A jelentkezés és bekapcsolódás lehetősége folyamatos, de a 2022-es felvételi esetén célszerű a kezdetektől, vagyis szeptember elejétől csatlakozni. A kurzusok ugyan négyalkalmas periódusokban vannak feltüntetve, de a grafikai képzés eredményessége hosszabb idő után, várhatóan egy iskolai év alatt tud megmutatkozni.
A MOME vagy a Képzőművészeti Egyetem grafika szakára a teljeskörű grafikai felkészülés akár több éven keresztül is tarthat, ezért érdemes a 10-11. osztálytól elkezdeni.

A bérleteket mindig az első alkalom kezdete előtt kell megvásárolni.

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat

Érdeklődés / Jelentkezés:
manzart.rajziskola@gmail.com
vagy
Kapcsolat